pátek 20. listopadu 2009

Co byste měli vědět o sociálních sítích

V poslední době se sociální sítě už nedají přehlédnout. Už o nich nehovoří jen průkopníci, ale dokonce i mainstreamová media. Většina článků doposud hovořila o tom, že je třeba využívat sociální sítě, protože je v nich skryt úžasný potenciál. Jak k tomuto svatému grálu dojít, to věrozvěstové moc netušili. V poslední době se situace ale rychle mění a vznikají specializované weby, blogy, apod. Pro ty, kteří ještě vyčkávají, tak mám 2 tipy na rychlé a přehledné zdroje informací pro začátečníky.

Mým prvním objevem je bezplatný online seminář ' Successful Social Media Strategies'. Je v angličtině, ale John McGrann je očividně zvyklý mluvit k mezinárodnímu publiku. Zaujalo mě nejen přehledné shrnutí možností, základních taktik, ale především strategický přístup. Není to přitom žádné suché teoretizování, ale přitom i začátečníkům John dokáže vysvětlit nutnost vytvoření strategie ještě před tím, než začnete v sítích něco aktivně podnikat. Zkrátka: "Bez strategie do sociálních sítí nelez!".
Na další informace o sociálních sítích jsem narazil tentokrát na blogu Rosti Starého, partnera agentury PR POINT. Ve svém přehledovém článku popisuje několik nástrojů, které Vám usnadní práci se sociálními sítěmi.
A ohrnovat nos nemusejí v obou případech ani ti zkušenější, protože trochu poučení, případně námětů k přemýšlení, si tady může najít každý. Tak příjemný poslech a hezké čtení! A jesti narazíte taky na něco zajímavého z téhle oblasti, tak dejte vědět!

Žádné komentáře:

Okomentovat